Makedonya Gezisi
Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 07:10
Son Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 11:24

Yakın Doğu Üniversitesi Okul Öncesi Bölümü’nden Müdür Muavini Uzm. Beklem Riza ile ülkemizin değerli Pedagoğu ve kitap yazarı Ayşen Oy sosyal sorumluluk projesi kapsamında Makedonya Ohri şehrine gittiler. Proje Yakın Doğu Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Sn. Eda Kelce’nin “Makedonya’daki Türk Okulları” araştırmasında elde ettiği bulgular üzerine gerçekleştirildi.
Elde edilen bulgular ışığında, Ohri şehrindeki devlet okulu “Joudg Jasna Riteska” isimli okul öncesine nezaket ziyaretinde bulunup, okuldaki Türk sınıfı öğrenci, öğretmen ve velileri ile söyleyişi gerçekleşti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleyişide ayrıca çocuklar için götürülen hediyeler de sunuldu.

Makedonya’da okul öncesi düzeyinde toplam 7 adet türk sınıfı bulunmakta. Azınlık olarak yaşadıkları için eğitim anlamında materyallere ihtiyaç duymaktadırlar. Özellikle türkçe dilinde yazılmış kitapların eksikliği dile getirilmiştir.

Projeye destek olan diğer kurum ve kişiler; Martı Yayınları, Mandolin Yayınları, Deniz Plaza, Uğur Kelce, Eda Kelce ve Filis Ma.