Müzik Eğitimi

Müzik Bölümü, tümü alanında uzman ve deneyimli müzik eğitimcilerinden oluşmaktadır.

Müzik programlarında, “çağdaş öğretim yöntemlerini” temel alarak kurulmuştur. Müzik dersleri “çağdaş öğretim yöntemlerini” uygulamaya elverişli ve tam donanımlı müzik odalarında yapılmaktadır. Sınıf içi müzik etkinliklerinde sıklıkla “orff-schulwerk” yaklaşımı uygulanmaktadır.

Müzik eğitimcilerinin çalıştırdığı ve organize ettiği Yakın Doğu İlkokulu Korosu, eğitim öğretim yılı boyunca, yılsonu gösterilerinde ve milli günlerde sahne almakta, törenlerin anlam ve öneminin müzikle pekiştirilmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Çok sesli özel korosu bugüne kadar çeşitli etkinliklere davet edilmiştir. Müzik öğretmenlerinin özverili çalışmaları sayesinde sıklıkla BRTK, Radyo Güven ve Genç TV’de programlara katılıp müzik performansı sergileyen özel koromuz, daha önceleri korolar festivalinde sahne almış, ayrıca 750 kişi önünde, Kıbrıs’ın efsane müzik grubu SILA4 ile 2011 yılında aynı sahnede konser vermiştir.

Yakın Doğu İlkokulu Boru-Trampet Takımı, disiplinli ve sistemli çalışmalar sonucunda hem Yakın Doğu İlkokulunun hem de Yakın Doğu Üniversitesinin etkinliklerinin vazgeçilmez bir parçası olarak adından söz ettirmektedir.

Müzik Bölümü eğitimcileri, çocuklarımızın küçük yaştan müziği sevmelerini, iyi ve seçici dinleyiciler olmalarını, var olan müzik yeteneklerini fark etmelerini hedeflemekte ve sundukları müzik eğitimi sayesinde, geleceğin sanatçılarının alt yapısını oluşturmaktadırlar.