Sosyal ve Değerler Eğitimi” Okul Öncesi İngilizce Ders Programına Ekleniyor.
Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2016, 06:47
Son Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2019, 10:51

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Athabasca Universitesi NSERC/iCORE/Xerox/Markin Industrial Research Chair in Adaptivity and Personalization in Informatic, sosyal  ve değerler eğitiminin teknoloji destekli program ile kazandırılması projesi kapsamında işbirliği başlattı. Projenin işbirliği kapsamında Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Zehra Altınay, Doç. Dr. Fahriye Altınay ve doktora öğrencisi Sabri Sasi, Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Hacı ve doktora öğrencisi Derviş Kayımbaşıoğlu, Yakın Doğu İlkokulu İngilizce öğretmeni Aliye Özçınar, Ezgi Evrener Yakın Doğu Üniversitesi proje ekibinde yer alırken, Athabasca Universitesinden Prof. Kinshuk ve Prof. Maiga Chang projenin gerçekleştirilmesine destek verdi. Projenin amacı, sosyal ve değerler eğitimini okulöncesi dönemdeki çocuklara mobil öğrenme ve oyunlaştırma yoluyla kazandırmak ve barış eğitimi, değerler eğitimi sürecini tüm eğitim sisteminde yaygınlaştıracak bir model oluşturmaktır. 1 Haziran Dünya Çocuk Günü kapsamında tanıtılan proje kapsamında, okulöncesi dönemden itibaren global vatandaşlar yetiştirmeyi hedeflediklerini, tölerans ve empati eğitimi çerçevesinde çocukların çevreye ve etrafındaki kişilere duyarlı ve anlayışlı olabilme becerilerini geliştirmeye önem verdiklerini, bu proje sürecinde oyunlaştırma ve teknoloji destekli öğrenme ortamı ile çocuklara ingilizce öğretiminde çevreye ve insanlara karşı empati ve tölerans yeteneğini de kazandırmaya çalıştıklarını, çocukların mutlu ve olumlu bir öğrenme ortamında öğrenmeye motivasyonlarının daha yüksek olduğunu belirtildi. Özellikle de engelli duyarlılığının da bu süreçte vurgulandığını açıkladı. Proje sürecinde saptanan istatistik bulguların da raporlaştırılarak  örnek bir modelin sunulacağını bildirildi.