Yakın Doğu İlkokulu 3. Sınıf Öğrencilerinin Müzelerimize Ziyareti
Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2020, 16:16


Çocukların sosyal ve duygusal gelişiminde sanatın olumlu etkisi büyüktür. Sanatsal aktiviteler çocukların ruh halinin gelişmesine ve duygularını daha güzel düzenlemelerine yardımcı olur.

Yakın Doğu Okulları olarak; resim, müzik ve dansın çocukların günlük yaşamlarına entegre edilmesi gerektiğine inanmaktayız. Bu doğrultuda; “Surlariçi Şehir Müzesi” “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi”, “Kıbrıs Araba Müzesi” ve “Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzelerine” geziler düzenledik. Bilindiği üzere, güzel sanatlara katılımın artması, çocukların sosyal becerileri üzerinde uzun süreli etkiler bırakmaktadır.

Güzel sanatlar yardımıyla, bir çocuğun dünyayla etkileşimi de genişlemektedir. Çocukların zihinsel gelişimini besleyen, yeni fikirler, yeni düşünce ve problem çözüm yolları denemelerine imkanlar yaratan; sanat ve yaratıcılıktır.

Yakın Doğu Üniversitesi kampüsü içerisinde ve Surlariçinde yer alan müzeler, yürütülen tüm sanatsal çalışmalar ve sunulan bu güzel imkanlar için;  kurucu rektörümüz Dr. Suat İrfan GÜNSEL’e ve emeği geçen herkese  bu vesileyle teşekkür ederiz.