Orman ve Ağaç Sevgisi Aşılandı… Yakın Doğu İlkokulunda Ağaç ve Orman Bayramı Kutlandı…
Eklenme Tarihi: 19 Mart 2019, 14:30
Son Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 10:14

Yakın Doğu İlkokulu Orman Haftası ve Ağaç Bayramı Haftası kapsamında çocuklara ağacın, ormanın ve doğanın önemini vurgulamak amacı ile  “Ağaç Bayramı ”etkinliği düzenledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiiye göre, üçüncü ve ikinci sınıf öğrencilerinin görev aldığı etkinliklerde, minikler yaptıkları resimlerle ağaca verdikleri önemi vurgularken oynadıkları oyunlarla da ağaç ve ormanların insanlık için önemine dikkati çektiler. Ağaç ve Orman Haftası ile ilgili şiirlerin okunduğu kutlama etkinliğinde, ikinci sınıflardan oluşan koro ve orkestrası, ağaç ile orman sevgisini vurgulayan şarkılar seslendirdiler.

Öğrencilerin ağaç ve ormanla ilgili özlü sözleri okumasıyla devam eden etkinlikte öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde yaptıkları gösteriler ile Ağaç Bayramı ve Orman Haftası’nı gönüllerince kutladılar.

Ailelerin de gösterileri beğeni ile izlediği coşkulu etkinlikte, endemik tür olmak üzere zengin bitki örtüsü ve ağaç varlığına sahip olan ülkemizde ormancılığın da önemli bir yere sahip olduğu vurgulandı.