Akademik Uygulamalarımız

Yakın Doğu İlkokulunda yürütülen akademik uygulamalarda hedef öğrencilerin sadece eğitimlerinin ilk yıllarında değil, tüm öğrenim hayatları boyunca onlara ışık tutacak bilgilerle donanmalarını sağlamaktır. Öğrencinin dil eğitiminin ve eğitim alışkanlığının devamlılığının sağlanması, Yakın Doğu İlkokulu’nu tercih eden öğrencilerin, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimlerini de aynı kurumda devam ettirebilmeleri ile mümkündür.

Yıl boyunca ele alınması planlanan temanın hedeflerine yönelik olarak oluşturulan çalışmalar, Türkçe ve İngilizce dillerinde eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının öğretim programları ile uyum içerisinde uygulanan programımız yanında, İngilizce ve Fransızca eğitimi verilmektedir. İngilizce derslerine ek olarak da ayrıca İngilizce Matematik ve İngilizce Fen dersi verilmektedir. Öğrencilerimiz, yabancı dil seviyelerinin ölçümü ve Uluslararası standartlarda belgelendirilmesi için, Cambridge ve Delf sınavlarına katılmaktadır.

Ödev verilmesinin amacı öğrencilerimizin;

• Performanslarını artırmak,
  • Soru çözümü, konu tekrarı yapmalarını sağlamak,
  • Öğrendiklerini pekiştirmelerini desteklemek ve
  • Planlı çalışma alışkanlığı kazandırmaktır.

REHBERLİK UYGULAMALARIMIZ
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi uzman kadrosuyla öğrencilerimizin süreç içerisinde
karşılaştıkları güçlüklerin en kısa sürede doğru adımların atılarak çözüme kavuşturulması için, önleyici ve destekleyici bir yaklaşımla, ailelerle işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürür. Rehberlik birimimiz tüm öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerini öğrenme ortamı içerisinde takip etmek, öğrencilerimizin çevresine duyarlı ve yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak ve öğrencilerin var olan potansiyellerini açığa çıkarmak üzere gereken desteği vermeyi amaçlar.

EĞİTSEL FAALİYETLER
Yakın Doğu İlkokulu öğrencilerinin bütün bireyler olarak yetişmeleri önemsenir. Akademik başarılarının yanı sıra, yapabilirliklerini keşfedebilmeleri için öğrencilere geniş bir yelpaze ile eğitsel faaliyetler okul saatleri içerisinde sunulur. Bu kapsamda, okul tarafından belirlenen gün ve saatlerde, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçebileceği çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalara dair seçimler okul açılışını takiben öğrenci ve velilerimizle paylaşılmaktadır.