Fen Laboratuvarları

BİLİM ATÖLYESİ İLE YENİ KEŞİFLER

Ders programımızda göresel sanatlar, yoga-mandala, beden eğitim, drama, zeka oyunları, yüzme gibi derslerin yanında, yeni eğitim yılında BİLİM ATÖLYESİ  dersi  de olacaktır. Çocuklarımız birçok deneyle bilgiyi kavrama, analiz etme, sentezleme, değerlendirme ve ürünler ortaya koyma süreçlerini uygulamalı olarak deneyimleyecektir.

• Geçtiğimiz eğitim döneminde, 5 yaş müfredatında bulunan sürdürülebilir çevre eğitimi 3 yaştan itibaren bilim atölyesi dersi kapsamında işlenerek, çocuklarımıza çevre ve doğa bilinci kazandırılacak. Çocuklarımız bitki ekimi yapıp, yetiştirdiği ürünleri toplayacak, bu bitkilerin tohumlarını edinip, bir sonraki döneme ekme fırsatı bulacaklar.
  • Yaratıcı düşünce, gözlem ve sorgulayan bakış açısını pekiştirmek için, okulumuzda kurulacak olan bilim atölyesi ve deney laboratuvarı çocuklarımızın keşif yapıp eğlenirken öğrenmelerini mümkün kılacak.
  • Fen derslerimizin sayısı artırılırken, haftada bir her sınıfımızın bu donanımlı laboratuvarı kullanması ve kullanırken bilgiyi deneyimleyerek öğrenmesi sağlanacak.
  • İlkokulda fen derslerine ağırlık verilirken, araştırma ve gözlemleyerek öğrenme hedefi laboratuvar kullanımı ile desteklenecek.