Yakın Doğu Okul Öncesi 2017-2018 Eğitim Yılına Hazır
Eklenme Tarihi: 05 Eylül 2017, 10:26
Son Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 10:52

Yeni eğitim öğretim yılında bir önceki eğitim kalitesini sürdürmeyi ve çıtayı yukarılara taşımayı hedefleyen Yakın Doğu Okul Öncesi,  yeni eğitim yılındaki yapısal ve eitimsel müfredatında ki tüm hazırlıklarını tamamladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Okul Öncesinde sınıfların yenilenmesi ve eksiklerin giderilmesinin yanı sıra eğitim müfredatında da bir takım yenilikler yapıldı.

Çevre Eğitimi Ana Sınıftan Başlıyor…
Yeni dönem hazırlıkları ile ilgili bilgiler paylaşan Yakın Doğu Okul Öncesi Müdürü, Beklem RIZA, ilk eğitim ve deneyimlerin, çocukların gelişimini desteklerken yön verdiğini ve eğitim programlarını buna göre geliştirdiklerini söyledi.

Bu yıl ana sınıf öğrencilerine “ Sürdürülebilir Çevre” dersini eklediklerini belirten Beklem RIZA, “Doğal çevre eğitimi ile birlikte sürdürülebilir yapılı çevre eğitimini destekleyici bir programı hayata geçiriyoruz” dedi.

Müfredata bu yıl eklenen dersle doğa odaklı ortam tasarımına ait aktivite programı hazırlandığı belirten RIZA şunları anlattı: “Öğrencilerin bireysel katılımcı olarak yer alabileceği ve bilgi edinebileceği aktivitelerden oluşan program çerçevesinde, çocuklarda ileride doğal yaşamı, doğal kaynakları korumaya ve saygılı olmaya yönelik bilincin oluşturulması ön planda tutulacak. Kendisiyle, toplumsal çevresiyle ve doğa ile barışık bireyler yetiştirmenin yanında kendini, milletini, vatanını ve doğayı tanıyan, koruyan ve geliştiren bireyler yetiştirmeyi sağlamayı istiyoruz. Çevre eğitim ile çocukların yaşadığı çevre ile bir bütün olduğunu fark etme, insanla çevre arasındaki karşılıklı etkileşimi görme, çevreye zarar vermenin kendine zarar vermek olduğunu kavrama gibi olumlu dönüşümlerin oluşabileceğini düşünüyoruz.”


Karma Eğitim Yaklaşımları Güdülüyor…
Beklem RIZA, okulda kullandıkları karma eğitim yaklaşımları ile çocuklara doğru zamanda, doğru yöntem ve metotlarla en uygun eğitimi verip, onları kendine yeten yaratıcı, yeniliklere açık, kendi kültürünü bilen bireyler olarak yetişmelerine rehberlik edeceklerini de sözlerine ekledi. Aynı zamanda çocuklarımızın en iyi ve güvenli bir ortamda deneyim yaşamalarına olanak sağlamaya özen gösterdiklerini vurguladı.

Ezberci Eğitimden Uzaklaşılacak…
RIZA, çocukların bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak, onların zihinsel, duygusal, sosyal ve dil gelişimlerini destekleyici bir eğitim sunduklarını dile getirerek, 3-5 yaş grubundaki çocukları ilköğretime en iyi şekilde hazırlamak için, gelenekselci ezberci değil, sosyal, sanatsal etkinlikler ve sportif çalışmalarla uygulayarak ve yaşayarak öğrenmeyi teşvik etmeyi amaçladıklarını dikkate çekti.

Çocukların Gelişimine Oyun Parkı ile Destek Verilecek …
RIZA ayrıca, çocukların güvenli bir şekilde rahat hareket edebilecekleri bir alanda oyun parkı kurulduğunu ve kurulan oyun parkıyla, aktif yaşam biçimini teşvik etmek, eğitimi öğrenciler için çekici ve zevkli hale getirilmeyi hedeflediklerini de anlattı.

Çocukların yaş grubuna uygun oyun araç ve gereçleriyle donatıldığı parkta; koşma, atlama, tırmanma gibi aktivitelerle çocukların bedenlerini, sınırlarını ve yeteneklerini fark edebilecekleri, fiziksel gelişmelerine yardımcı olarak çocukların hem psikolojik hem de fizyolojik gelişimlerinin olumlu katkılar sağlanacak.


Yeni Dönem Heyecanı…
Öğrencileri kendilerine emanet edilmiş çocuk olarak değil, kendi çocukları olarak kabul ettiklerini ifade eden RIZA,“Bugüne kadar bu duyguyu başaran okulumuz, önümüzdeki eğitim yılında da aynı özveri ve kaliteyi göstereceğine eminim” şeklinde konuştu.

Yakın Doğu Okul Öncesi Müdürü, Beklem RIZA sözlerinin sonunda, “Kendi yüzme havuzu, oyun parkları, görsel sanat odaları, teknoloji laboratuarları, spor odaları, sürdürülebilir çevre alanı, derslikleri, dinlenme odaları, yemekhaneleri, ilkyardım odası gibi alanları kendi bünyesinde barındıran binamızda, büyük bir heyecanla yeni dönemin başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.