Yaparak – Yaşayarak Öğreniyoruz Gezi ve Gözlemlerimiz Sürüyor
Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2017, 10:20
Son Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 10:29

Eğitimin 4 duvar arasında soyut yaklaşımla başarılamayacağına inanan okulumuz gezi ve gözlemlere büyük önem vermektedir.
Son sınıf öğrencilerimiz konuları gereği “Kültürel Mirasımız” başlığında Lefkoşa’nın tarihi yerlerini gezip yerinde gözlemlemiştir.

Lefkoşa’nın tarihi surları, Derviş Paşa Konağı, Büyük Han, Selmiye Camii, II. Mahmut Kütüphanesi gibi yerler ziyaret edilmiştir.
2. sınıf öğrencilerimiz ise “ Sonbahar meyve ve sebzeleri” konusuyla ilgili olarak büyük bir supermarketimizin meyve – sebze reyonlarını ziyaret etmişlerdir.

Yine 1. sınıflarımız da 2. sınıflarımız gibi “ Sonbahar meyve ve sebzelerini “ tanımak maksatlı gözlem gezisini gerçekleştirmişlerdir.
Öğrencilerimiz bu gözlemlerden büyük keyif almışlar ve yaşayarak öğrenmenin tadına varmışlardır.