Yabancı Dillerde Etkin Eğitim

CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS İŞBİRLİĞİ İLE ÇİFT DİLLİ EĞİTİM

Yakın Doğu Okul Öncesi ve İlkokulunda, çift dilli eğitim müfredatı uygulanmaktadır. Alanında tecrübeli çift dilli eğitim ve yönetim kadromuzun katkılarıyla Cambridge University Press işbirliği ile çift dilli bir müfredat hazırlanmıştır. Bu yeni müfredatımız, kendine özgü ve heyecan dolu olup, eğitime bakış açılarımızda da değişimi beraberinde getirmiştir..

Cambridge onaylı yeni müfredatımızın detayları aşağıdaki gibidir;

• Uygulanacak çift dilli müfredat 7 can alıcı alanda (Kişisel-Sosyal ve Duygusal, Fiziksel, İletişim ve Lisan, Okuryazarlık, Matematik, Dünyayı Anlama, Anlamlı Sanat ve Tasarım) desteklenmiş olup, hem Türkçe hem de İngilizce olarak çağdaş metodlar ve aktiviteler ile yürütülmektedir.
  • 3 yaştan itibaren İngilizce temelli eğitime başlayan çocuklarımız, 5 yaşına geldiğinde etkin İngilizce konuşma , Türkçeyi ise gelişim özellikleri dikkate alarak okuma ve basit yazma becerisini elde etmektedir.
  • Yeni eğitim müfredatımızla birlikte, hem Yakın Doğu Okul Öncesi hem de Yakın Doğu İlkokulunda çocuklarımız; yaratıcılığını geliştiren, sorgulayıcı düşünme yapılarını besleyen ve eleştirel bakış açısına sahip, sınıf içerisinde daha aktif görüşlerini söylemeden çekinmeyen, lider özellikleri gelişmiş öğrenci odaklı eğitim anlayışı geliştirirler.
  • İngilizce dil eğitimini her yönden desteklerken, kendi ana dilimiz olan Türkçe ve temel derslerimizin eğitimini de, akademik başarı standartlarımızdan taviz vermeden aynı itina ve hassasiyetle koruyoruz.
  • İlkokul öğrencilerimizin, İngilizceyi daha etkin kullanıp geliştirmelerine olanak sağlayabilmek için; İngilizce Fen, İngilizce Matamatik ve İngilizce Bilgisayar derslerimizle de eğitimimiz desteklenmektedir.
  • Öğrencilerimizin İngilizce diline en az kendi dilleri kadar hakim olacakları, akıcı konuşurken, okuyup yazabilecekleri bir ortamı onlara sağlamak hedefimizdir.
  • Yakın Doğu ilkokulunda uygulanan Cambridge International Primary Program ile de öğrencilerimize İlkokulda afktif İngilizce öğrenim süreci sunmaktayız.