Yakın Doğu İlkokulu’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Gurur ve Özlemle Anıldı
Eklenme Tarihi: 11 Kasım 2016, 06:43
Son Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 10:15

Yakın Doğu İlkokulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, çağdaş Türkiye’nin mimarı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü vefatının 78. yılında düzenlediği törende saygı ve özlemle andı.

Yakın Doğu Koleji’nde yer alan törende, öğrenciler ve öğretmenler Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına saygı duruşunda bulunarak hep birlikte İstiklal Marşını okudu. Sunuculuğunu Defne ÖZSERGEN’nin üstlendiği törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Miray ERTUĞ yaptı.

Miray ERTUĞ konuşmasında, 10 Kasım’ın milletçe tuttuğumuz yasa rağmen, Atatürk’ün fikirlerini daha iyi anlamak ve birer Mustafa KEMAL olmak için oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

ERTUĞ, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, savaşlardaki başarılarıyla büyük bir asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı ve hayatının son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan olduğunu belirterek, “Yüreğimizde onun sevgisi ve düşüncelerimizde aydınlık fikirleri ile onun yolunda yürümeliyiz” şeklinde konuştu.

Yakın Doğu İlkokulu’nun ATATÜRK’e bağlılığın, devrimlerinin ve kurduğu Cumhuriyetin koruyucuları olacağı vurgulandığı törende, bir yandan hüzünlenen bir yandan da gururlanan öğrenciler atamızın izinden yürüyeceğine dair ant içti.

Şiirlerin okunduğu ATATÜRK’ün güzel sözleri ve anılarının paylaşıldığı tören, okul korosonun seslendirdiği marşlarla son buldu.