Beden Eğitimi ve Spor

Beden Eğitimi Bölümü olarak vizyonumuz; öğrencilerimize spor branşlarını, bu branşların temel teknik ve becerilerini öğretirken, onların fiziksel gelişimlerine bilimsel yöntemlerle katkı koymaktır. Amacımız öğrencilerimizin beden, ruh ve zihin gelişimlerine katkı koymak, kendine güvenen, kişilik sahibi, çevresi ile barışık, dostça oyun oynamayı ve yarışmayı bilen, kazananı takdir ederek, kaybetmeyi kabullenebilen, hile ve haksızlığın karşısında durabilen nesiller yetiştirmektir.

Beden Eğitimi ve Spor derslerinde, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ilgili müfredatı işlenmektedir. Çocuk gelişiminde oyun ve sporun önemi kabul edilmekte ve fiziksel alt yapıya büyük önem verilmektedir.

İlkokul bünyesinde;

• 2 adet çok amaçlı kapalı spor salonu,
  • 2 adet jimnastik salonu,
  • 3 adet çok amaçlı büyük oyun salonu,
  • 2 adet stüdyo tipi salon,
  • ritmik jimnastik salonu,
  • çok amaçlı dans salonu,
  • açık alan oyun parkları,
  • masa tenisi salonu,
  • tartan zemin ile kaplı atletizm çalışma alanı,
  • açık alan basketbol oyun sahaları,
  • açık alan futbol oyun sahası,
  • açık alan voleybol sahası ve
  • yüzme havuzu bulunmaktadır.

İlkokul 2. sınıftan itibaren tüm öğrencilerimize Euro-Fit yetenek testleri uygulanmaktadır. Sürat, kuvvet, esneklik, dayanıklılık gibi öğrencilerimizin büyük motor özellikleri ölçülerek elde edilen veriler, bilgisayara işlenerek amaca uygun şekilde kullanılmaktadır. Uluslararası alanda geçerliliği olan bu test sayesinde, öğrencilerimizin hem fiziksel gelişim düzeylerini takip etmek, hem de uygun olabilecekleri spor branşlarına yönlendirilmelerini sağlamak mümkün hale gelmektedir.

Euro-Fit testleri okul takımlarımızın oluşumuna da büyük katkı sağlamaktadır. Test sonucunda elde edilen veriler ışığında belirlenen öğrenciler, branşların alt yapılarında, alanlarında uzman antrenör ve öğretmenler eşliğinde, performansa yönelik çalışmalara katılabilmektedirler. Bir yandan bu çalışmalara katılan öğrenciler arasından elit sporcular yetiştirilirken, diğer yandan öğrencilerin teknik beceri ve performansa yönelik gelişimleri değerlendirilerek, belirli periyodlarda elemeler yapılmaktadır. Bu elemeler öğrencilerimiz ilkokul 4. sınıfa gelene dek sürdürülür. Takımlarımızda yer alan öğrencilerimiz, aynı zamanda Yakın Doğu Üniversitesinin kulüp takımlarının alt yapılarına da destek vermektedirler.

Yakın Doğu İlkokulu sporcuları, futbol, futsal, basketbol, hentbol, badminton, yüzme, masa tenisi, tenis ve atletizm müsabakalarına ve ayrıca 15 Kasım ve 27 Aralık’ta gerçekleştirilen yol koşularına katılmaktadırlar.

Spor müsabakalarında elde edilen başarılar için tıklayınız